Joan Wamsteeker, beeldend kunstenaar, kunstjuf en graficus, wonende in Utrecht.

‘Mijn grote inspiratiebron is de mens. In 1984 begon ik met hakken in hardsteen. Vervolgens ontdekte ik het gieten in aluminiumcement. Vanaf 1995 heb ik me verder ontwikkeld in model- en portretboetseren. De laatste jaren boetseer ik vooral portretten, met het kinderportret als mijn specialisme.
Mijn Zeven Zonenproject is organisch ontstaan. Toen ik mijn zoon rond 11-jarige leeftijd aan het portretteren was heb ik bij een ‘ouder-project’ op zijn basisschool uitgelegd hoe ‘het maken van een portret’ in zijn werking gaat. Van het een kwam het ander… Wil je meer weten? Bij Zeven Zonen info en de filmpjes kun je zien hoe dit zijn vervolg heeft gevonden.’

KUNST, EDUCATIE EN OP REIS GAAN
In juli 2014 heb ik de BIK-opleiding (Beroepskunstenaars in de Klas) afgerond. Deze éénjarige post-hbo-opleiding wordt vanuit de AHK in samenwerking met de HKU gegeven aan beroepskunstenaars die hun talenten in willen zetten voor kinderen in het basisonderwijs.
Bij ‘Kunst in de klas’ kun je de informatie met betrekking tot kunstlessen vinden en (een deel) van de kunstwerken van de jonge kunstenaars bewonderen.
In 2018 heb ik een korte opleiding ‘portret schilderen in olieverf’ gevolgd bij de Wackersacademie in Amsterdam. Vorm door kleur, mijn reis in het tweedimensionale vlak. En dit smaakte naar meer, in september 2022 ben ik begonnen met de tweejarige opleiding: Portretmeesters. Deze reis is te volgen op Instagram.

CONTACT
Wil je meer (vrijblijvende) informatie met betrekking tot portretten in opdracht en/of kunstlessen en/of het ZevenZonenproject? Stuur (bij voorkeur) een mailtje naar:
Bellen kan ook: 06-209 609 48.