info

Het Zeven Zonen project omvat een reizende expositie van (uiteindelijk) zeven jongensportretten.
Alle zeven Nederlandse jongens, alle zeven met een verschillende culturele wortel en alle zeven rond 12 jaar. De portretten staan op een sokkel van ‘levensecht’ formaat met een digitale slideshow. Daar kun je hun wensen, dromen, lievelingseten, hobbys’ en meer in bekijken Tot nu toe zijn er vier zonen gerealiseerd, zoon 1: Sebastiaan, zoon 2: Amin, zoon 3: Jozua en zoon 4: Ilan.

Zoon 5 is gevonden!   Zijn naam is: Mussie. Op dit moment staat hij op de website: www.voordekunst.nl Zeven Zonenproject Zoon 5
Zijn gipsen portret is geslaagd! Het is de bedoeling dat hij naar de bronsgieter kan gaan en dat er ook voor hem een ‘levensechte’ grote sokkel komt met een digitale slideshow, waarbij je iets meer te weten kunt komen over de ‘binnenkant’.

DE 21e EEUW
Kunst is een afspiegeling van de tijd waarin wij leven. Het Zeven Zonenproject is de spiegel van nu.
De Zeven Zonen staan symbool voor de veranderende multiculturele samenleving in de 21e eeuw. Vanuit een positieve invalshoek; mensen willen leven, verbinden, geluk, dat is universeel.

ASTRONAUTEN
Waarom een Zeven zonenproject? Waarom geen meisjes? Dat wordt mij wel eens gevraagd…
Aanleiding van dit project is het eerste portret van mijn eigen zoon, er is geen dochter in mijn leven gekomen. Dat zou natuurlijk ook heel leuk zijn geweest en dan was er wellicht (ook) een dynamisch dochter project geboren 🙂  Meisjes, jongens, nederlandse, marokkaanse, afrikaanse, chinese, joodse, of andere wortels… Uiteindelijk zijn wij allemaal astronauten van het ruimteschip aarde… (mooie uitspraak van oud- astronaut Wubbo Ockels).

ONDERWEG
In de kunst moet je geen haast hebben? Mijn Zeven Zonenproject is in 2012 van start gegaan. Eigenlijk had ik het al klaar willen hebben, maar soms (lees vaak;) loopt het anders in het leven dan je bedenkt. Het geeft niet, alles komt terecht, we zijn er nog niet maar we zijn onderweg…