olieverf - 2D

Net als bij het portretteren in klei /3D is de benadering op het platte vlak architectonisch. Zie het hoofd als ‘gebouw’, onderzoek vorm / verbindingen en dan? Gebeurt het wonder vanzelf en komt er ‘leven’ in een portret… Van oorsprong heb ik mij, met betrekking tot het creëren van een portret, altijd op het drie-dimensionale vlak begeven. Sinds een aantal jaren ben ik ook op het twee-dimensionale vlak aan de slag. Vorm door kleur, een boeiende zoektocht!

PORTRET IN OPDRACHT WERKWIJZE
Bij een portret in opdracht in olieverf wordt verzocht in ieder geval 1x model te zitten, vervolgens wordt er verder gewerkt met foto’s. Een portret in olieverf neemt, net als een portret in brons, ruim tijd in beslag. Naast dat olieverf langzaam droogt wordt het doek uiteindelijk voorzien van een vernislaag.

PORTRET IN OPDRACHT INFORMATIE
Hierboven een digitale impressie van opdrachten en vrij werk. Prijzen variëren al naargelang van het formaat. Wil je (vrijblijvend) meer informatie en/of het ‘echte’ werk eens komen kijken op het atelier aan huis? Je bent van harte welkom!